Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Wat is Upcycle Society?

Upcycle Society is een plek voor creativiteit waar inspirerende woonartikelen met de hand worden gemaakt van gerecycled materiaal. We zijn altijd op zoek naar manieren om door recycling en upcycling handige en innovatieve producten te maken met de gedachte een positieve impact op het milieu achter te laten. Ons doel is om waardevolle items uit de afvalstroom van massaproductie te vissen en die om te toveren tot iets moois.

Wat belooft Upcycle Society?

  1. Unieke, mooi ontworpen producten
  2. Plezier, creativiteit en training met afval
  3. Minder vuilnis op de stortplaats

Zijn jullie een non-profit organisatie?

Neen. Upcycle Society is commercieel van aard om zelfstandig en op duurzame wijze te kunnen opereren, met een eigen agenda, zonder belangenverstrengeling. We willen graag laten zien dat de idealen van een bedrijf voor een duurzamere wereld én een winstoogmerk goed te combineren zijn.

Uhh, is het niet een beetje vies om met afval te werken?

Welnee, niet als je de rotzooi een beetje schoonmaakt. ‘Dumpster diving’ is leuk en met handschoenen aan is het ook hygiënisch en veilig. Daarnaast mag je natuurlijk niet vergeten dat we van deze vuilnis snel een modieus geupcycled product maken, een creatieve uitdaging waar we blij van worden.

Waar worden de Upcycle Society producten gemaakt?

Al onze producten worden handgemaakt in de regio Utrecht met afval verzameld in Nederland.

Is je vraag onbeantwoord gebleven?

E-mail ons op info@upcyclesociety.nl

Circulair design, duurzame producten en upcycling workshops.