When something is made by a person, there is something special there, and you do feel the energy put into it.

 It’s a thing we call ‘soul’. 

Johanna Rijkenberg / oprichter

Na meer dan zes jaar in de consumentengoederensector gewerkt te hebben, een wereld die bol staat van massaproductie en nietszeggende marketing, raakte ik geïnspireerd om een nieuwe weg in te slaan. Upcycling boeit mij, omdat het je dwingt het louter te stellen met wat al voorhanden is. Dat vereist extra creativiteit en doortraptheid. Ook geeft het een nieuwe dimensie aan voorwerpen die we als vanzelfsprekend zijn gaan beschouwen.

Geboren en getogen in een Amerikaans bergdorp mag ik nu Utrecht mijn thuishaven noemen. In mijn vrije tijd wandel ik graag door het bos, experimenteer ik in de keuken, schiet ik foto’s of broed ik op nieuwe uitvindingen van afval.

 

Sam Raske - mede-eigenaar van Upcycle SocietySam Raske

Meer dan 10 jaar werkte ik als timmerman. Tijdens deze periode leerde ik ambachtelijk werk met gereedschappen en materialen. Omdat ik meubilair nodig had, maar niet veel kon spenderen, bracht ik restmaterialen van de bouwplaats mee naar huis om zelf meubels mee te maken.  In 2012 kreeg ik de ruimte en luxe om voltijd voor mezelf aan de slag te gaan en richtte ik mijn eigen bedrijf, Noise Furniture, op. Dit maakt mij de dag van vandaag een professioneel upcycler met meer dan 5 jaar ervaring. Ik haal veel plezier uit de creativiteit en probleem oplossend vermogen dat ik creëer terwijl ik bezig ben met het verwerken van afval. Daarnaast maak ik graag nieuwe objecten van afgedankte materialen, die naar de stort zouden gaan als ik ze niet gered had. 

Wanneer ik niet bezig met upcycling ben, geniet ik van de tijd die ik doorbreng met mijn familie. Daarnaast ben ik vaak te vinden in musea en bij kunst expositie en kampeer ik graag. 

Christel Steffens - Natuurlijk Designer en stagiaireChristel Steffens / natuurlijk designer en stagiaire

Na 3 en een half jaar op de kunstacademie doorgebracht te hebben, bleef er iets knagen. Ook al verrijkte ik de wereld met mijn esthetische blik op dingen, toch ik had het gevoel dat ik meer kon betekenen voor de aarde. Daarom ben ik gestart aan een opleiding als Natuurlijk (duurzaam) Design. Hierbij leren we omgaan met natuurlijk materialen en kijken we naar duurzame productieprocessen.

Binnen de Upcycle Society krijg ik de ruimte om mee te denken in het bedrijf, mijn eigen ideeën te realiseren en een goede basis te ontvangen voor mijn carrière!

Circulair design, duurzame producten en upcycling workshops.